Wat te doen bij waterschade?

waterschadeDe afgelopen weken had ons land regelmatig met extreme regenval te kampen. De neerslag veroorzaakte in diverse gebieden veel schade. Volgens een eerste prognose van het Verbond van Verzekeraars heeft het vele water voor tussen de 5 en 10 miljoen euro schade veroorzaakt aan woonhuizen. Denk hierbij aan ondergelopen kelders en natte vloeren. 

Wanneer u te maken krijgt met waterschade is dit natuurlijk uiterst vervelend. Omdat deze zomerse buien waarschijnlijk niet de laatste zijn en ook u met waterschade te maken kunt krijgen, geven wij u graag een aantal tips hoe te handelen in geval van waterschade (door neerslag of een andere oorzaak):

  • Bel zo snel mogelijk ons kantoor om melding te maken van de schade en na te gaan of de schade verzekerd is. Wij adviseren u over het verdere verloop van de schade en kunnen indien nodig ook hulp voor u inschakelen om de schade te beperken en/of te repareren;
  • Los de oorzaak van de waterschade zo snel mogelijk op om de schade te beperken;
  • Maak foto’s van het ontstaan van de schade en van de daadwerkelijke gevolgschade;
  • Laat de gevolgschade nog niet direct herstellen. Een eventuele schade-expert moet de schade nog kunnen inspecteren;
  • Laat beschadigde zaken goed drogen.  

Houd wel rekening met het feit dat iedere schade afzonderlijk beoordeeld moet worden. Een waterschade is niet altijd automatisch gedekt onder uw verzekering. Afhankelijk van de daadwerkelijke oorzaak wordt gekeken of er dekking is op uw verzekering. U kunt dit ook altijd zelf nakijken in de voorwaarden van uw verzekering.