Vlucht vertraagd? Geld terug!

flight claim

Gaat u deze zomer met het vliegtuig op vakantie? Dan raden wij u uiteraard aan een goede Reisverzekering af te sluiten. Wanneer u de module Annulering in de dekking opneemt, bent u onder andere verzekerd voor vertraging bij vertrek of aankomst. Uw niet-genoten reisdagen worden vergoed bij vertraging van uw vliegtuig. 

Ook een Rechtsbijstandverzekering kan hulp bieden bij vertraging, overboeking of annulering van uw vlucht. Heeft u een Rechtsbijstandverzekering bij ARAG? ARAG kan u helpen een financiële compensatie te krijgen. 

Flight Claim

Bent u niet verzekerd bij ARAG? U kunt dan gebruik maken van de diensten van Flight Claim. Op de website van Flight Claim kunt u direct nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Niet elke vertraging komt in aanmerking voor compensatie. Er is recht op compensatie wanneer:

  • De vlucht meer dan drie uur later is aangekomen op de eindbestemming;
  • Er geen sprake was van een ‘buitengewone omstandigheid’, dit is een reden van vertraging waar de luchtvaartmaatschappij niets aan heeft kunnen doen. Voorbeelden hiervan zijn: slecht weer, een staking van luchtverkeersleiding of een vogel in de motor.

De compensatie wordt gebaseerd op de totale afstand van de reis.

Flight Claim stelt de luchtvaartmaatschappij namens u aansprakelijk voor de vertraging, annulering of instapweigering. Wanneer er recht is op een compensatie zal Flight Claim voor u in actie komen om deze te realiseren. Met de nodige juridische kennis kan Flight Claim uw claim professioneel oppakken en hoeft u zelf niet achter de vergoeding aan. 

Wanneer er geen recht is op een vergoeding, betaalt u de Flight Claim niets. Wanneer er een gewonnen claim is, houdt de organisatie een percentage in van het geclaimde bedrag. Er worden geen aanvullende kosten in rekening gebracht. 

Heeft u een vertraagde vlucht? Ga na of u een Rechtsbijstandverzekering heeft bij ARAG, waardoor u de juridische hulp kunt krijgen. Heeft u geen Rechtsbijstandverzekering? Controleer dan op de website van Flight Claim om na te gaan of u recht heeft op een compensatie.

Aanvullende informatie

Heeft u vragen over een Reisverzekering of Rechtsbijstandsverzekering? Of heeft u andere vragen ter voorbereiding op uw vakantie? Neem dan gerust contact op met ons kantoor via T. 0184 – 675 666 of info@guis.nl.