Veilig op weg met uw e-bike

E-bikeVoor het eerst in vier jaar is het aantal verkeersdoden gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Uiteraard is dit goed nieuws. Echter, in 2017 verongelukten er voor het eerst meer fietsers dan automobilisten na een verkeersongeval. Van deze fietsers was een kwart bestuurder van een e-bike. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).   

In 2017 kwamen 206 fietsers om in het verkeer. Dit aantal is in tien jaar niet zo hoog geweest. Hiervan reed een kwart (57 gevallen) op een e-bike, wat er ook 17 meer zijn dan een jaar eerder. Het aantal inzittenden van personenauto’s dat vorig jaar om het keven kwam daalde van 231 (2016) naar 201 (2017). 

Veiligheid van groot belang

Hoewel een e-bike veel voordelen heeft is het van groot belang ook op de hoogte te zijn van de risico’s. Laat u dus altijd goed informeren over het gebruik van een e-bike en tref de nodige maatregelen. Veilig Verkeer Nederland zet in op wat u zelf als verkeersdeelnemer kunt doen om het verkeer veiliger te maken door zelf een bijdrage te leveren. Dit doen zij onder andere door de VVN Opfriscursus aan te bieden. Doe de test om uw eigen verkeerskennis op te frissen!

Bron: https://vvn.nl/nieuws/2018/het-aantal-autododen-voor-het-eerst-ingehaald-door-het-aantal-fietsdoden