Scooterverzekering beeindigen

Het komt geregeld voor dat iemand een bromfiets verkoopt en het kentekenbewijs niet laat overschrijven op naam van de koper. Vaak worden alle papieren gewoon meegegeven aan de koper van de bromfiets. Wat moet u precies doen bij de verkoop van een bromfiets?

Bromfiets overschrijven
Bij het verkopen van een bromfiets moet u ervoor zorgen dat de koper de bromfiets op zijn of haar naam overschrijft. Doet u dit niet, dan blijft u aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een bromfiets, zoals de scooterverzekering en eventuele boetes.

Zorg er dus voor dat u een officieel vrijwaringsbewijs krijgt bij de verkoop. Dit document is namelijk het enige geaccepteerde bewijs dat u niet meer aansprakelijk bent voor de verplichtingen die u als kentekenhouder heeft.

Waar kan ik mijn scooter overschrijven?
Over het algemeen kunt u de bromfiets laten overschrijven op de naam van de nieuwe eigenaar bij een kentekenloket, zoals een vestiging van PostNL, een RDW-keuringsstation of een RDW-balie.

Om uw voertuig over te laten schrijven heeft u het volgende nodig:

het originele tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en
het overschrijvingsbewijs óf
het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) met de tenaamstellingscode
een geldig legitimatiebewijs
Ontvangst vrijwaringsbewijs
Een medewerker zet de bromfiets op de naam van de koper, waarbij deze een tenaamstellingsverslag ontvangt. U als verkoper ontvangt een vrijwaringsbewijs. Vanaf dit moment is de koper aansprakelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een bromfiets.

De koper is nu ook verplicht om de bromfiets minimaal voor de wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren. U kunt de bromfietsverzekering nu opzeggen of tijdelijk stopzetten (opschorten) en deze weer activeren wanneer u een andere bromfiets hebt gekocht.

Hoe kan ik mijn bromfietsverzekering opzeggen?
Beschikt u over een lopende bromfietsverzekering via ons? Via een email bericht kunt u de bromfietsverzekering eenvoudig opzeggen. Vergeet niet de datum vermeld op het vrijwaringsbewijs in het mailbericht te zetten, want die geldt als datum van opzegging. Dit is de datum die vermeld staat op het vrijwaringsbewijs stuur een foto van dit vrijwaringsbewijs altijd mee. Bij het versturen van dit bericht stopt de bromfietsverzekering direct.