Schade zonder dader. Wat nu?

Wellicht is het u al eens overkomen; U parkeert uw auto op de parkeerplaats voor de deur. Wanneer u later bij uw auto terugkomt, ziet u dat deze beschadigd is. Er is duidelijk te zien dat een andere auto uw voertuig heeft geschampt. Maar de dader is nergens te bekennen en is niet zo netjes geweest om een briefje achter te laten. Vervelend, want u zit nu met schade en dus met financiële gevolgen. Of toch niet?

Waarborgfonds

Het Waarborgfonds Motorverkeer is er voor mensen die door een onbekend motorvoertuig zoals een brommer, auto of tractor schade hebben geleden. Wanneer een onbekende dader schade aan uw auto aanricht, is er een kans dat u in aanmerking komt voor een vergoeding van het Waarborgfonds. De schade dient dan wel aan een aantal eisen te voldoen, waaronder;

  • De schade dient dus veroorzaakt te zijn door een motorrijtuig;
  • Er dienen minimaal 2 getuigen te zijn die kunnen bevestigen wat er is gebeurd;
  • U moet binnen 14 dagen na de schade aangifte doen bij de politie.

Wanneer de schade aan alle gestelde eisen voldoet, kan deze mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding vanuit het Waarborgfonds. Er geldt wel een wettelijk eigen risico van € 250,00. 

Doe de check

Heeft u een schade zonder dader opgelopen? Doe dan de check op schade zonder dader om te kijken of u mogelijk in aanmerking komt voor een uitkering. 

Komt u in aanmerking voor een uitkering?

Wat is het Waarborgfonds Motorverkeer?

Het Waarborgfonds is opgericht om deelnemers in het verkeer te compenseren voor schade veroorzaakt door een motorvoertuig, waarvoor zij niet bij een verzekeraar terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat de veroorzaker doorgereden of onverzekerd is. Lees meer over het Waarborgfonds:

Via onze webpagina https://guis.nl/schadeformulieren/ kunt u de formulieren downloaden die nodig zijn om de schade in te dienen bij het Waarborgfonds. Wanneer uw auto WA-Casco (All Risk) is verzekerd, dienen wij de schade voor u in bij het Waarborgfonds.

U kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met ons kantoor om na te gaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding van het Waarborgfonds.