Nederlandse voordeuren slecht beveiligd

inbraakpreventie56,1 % van de Nederlandse voordeuren is onvoldoende beveiligd tegen inbraak. Dit blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Cilindertrekbeveiliging

Een op de acht voordeuren heeft een zwak aluminium beslag. Volgens experts zijn deze deuren moeiteloos binnen 3 minuten open te breken. Alleen deuren voorzien van beslag met cilindertrekbeveiliging geven voldoende bescherming tegen inbrekers. 

Veelal via de achterdeur

Hoewel inbrekers meestal via de achterdeur binnen blijken te komen (36% van de inbraken), staat de voordeur na het keukenraam (23%) op de derde plaats (21%). Uit eerder onderzoek bleek al dat 1 op de 8 woningen de achterdeur slecht heeft beveiligd. 

Deur op slot

1 op de 12 van de hoofdbewoners geeft aan de voordeur nooit op slot te draaien. Goede sloten verliezen dan uiteraard ook hun nut. Aanvullende maatregelen als een extra hendeltje of extra sloten worden weinig genomen.

Inbraakpreventie check

De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken wijst er nog eens op dat het nodig is om af en toe uw huis te controleren op inbraakgevoeligheid. Doe bijvoorbeeld de Inbraak Preventie Check op de website van de stichting. Doet u genoeg om een inbraak te voorkomen?

Nationale inbraakpreventieweken

De Nationale Inbraakpreventieweken worden gehouden van 1 mei tot en met 30 juni. Tijdens deze weken wordt er meer aandacht gevraagd voor inbraakpreventie. Kijk voor meer informatie over o.a. inbraakmethoden en inbraakpreventie op www.inbraakmislukt.nl

Bron: stichtingnipw.nl