Mooi weer op komst, motorrijders opgepast

motorAfgelopen weken hebben wel al aardig wat mooie dagen gehad. Ook komende week belooft weer een zonnige week te worden. Motorrijders zullen hun motors weer massaal uit de schuur halen. Maar let op! De eerste zonnige weekenden van het jaar vallen er gemiddeld meer verkeersslachtoffers onder motorrijders dan de rest van het jaar.

Het aantal slachtoffers (dode en gewonde motorrijders) ligt in de wintermaanden op tien per weekend. Vanaf maart stijgt dit aantal naar 40. In juni is er een piek van 50 slachtoffers per weekend. Dit blijkt uit onderzoek van het STAR-initiatief (Smart Traffic Accident Reporting). Nu de weersverwachting wederom goed is, waarschuwen politie en verzekeraars de motorrijders. Let op tijdens de eerste mooie lentedagen, met name wanneer u de motor al even niet heeft gebruikt.

U zal wellicht weer even moeten wennen aan uw voertuig. Ook de andere weggebruikers zullen weer moeten wennen aan meer motoren op de weg. Dit begin van het motorseizoen zorgt met name in de weekenden voor meer slachtoffers. 

Meer informatie over dit onderzoek of andere zaken met betrekking tot verkeersveiligheid? Ga naar http://www.star-verkeersongevallen.nl/.

Bron: Verbond van Verzekeraars, https://www.verzekeraars.nl/publicaties/actueel/mooi-weer-op-komst-motorrijders-opgepast , 06-04-2018