Inbraakpreventie met Whatsapp

InbraakpreventieWist u dat WhatsApp u kan helpen om de kans op een inbraak te verkleinen? Door middel van speciale WhatsApp alertgroepen kunt u uw buren op de hoogte houden van verdachte situaties. Ook blijft u zelf op de hoogte van mogelijke inbrekers in de omgeving. 

Dalend aantal inbraken

Het aantal WhatsApp groepen voor inbraakpreventie stijgt snel. Deze groei zorgt voor een daling van het aantal inbraken. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting NIPW (Nederlandse Inbraakpreventie Weken). Het percentage dat nog niet is aangesloten bij een groep (45%) is wel positief en wil zich graag aanmelden. Vaak blijkt men niet te weten hoe en waar men zich kan aanmelden. 

Kom in actie

Vermoedelijk gebruikt u WhatsApp al op u smartphone en is de moeite om deze effectieve inbraakpreventie maatregel te treffen klein! Er zijn momenteel meer dan achtduizend groepen actief. Via de website van Stichting WABP (WhatsApp Buurt Preventie) kunt u alle actieve groepen vinden. U kunt ook zelf een nieuwe groep starten. Op de website bestelt u ook stickers en borden die duidelijk maken dat een WhatsApp groep actief is in uw buurt. Deze kunt u in uw wijk ophangen. Raadpleeg https://wapb.nl voor alle informatie omtrent dit onderwerp. 

Bronnen: