136 Inbraken per dag, wat kunt u doen?

inbraakpreventieMet de donkere winterdagen voor de deur wordt het weer hoog tijd om aandacht te besteden aan degelijk hang- en sluitwerk. “Want ondanks de dalende inbraakcijfers (van 91.000 keer in 2012 naar 49.500 vorig jaar) wordt er nog steeds 136 keer per dag ingebroken”, meldt de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken.

Vervangen cilinder

Volgens voorzitter Coen Staal is het geen uitzondering dat mensen ergens al ruim vijftien jaar wonen en nog nooit het slot of de cilinder van hun voordeur hebben vervangen. Sterker nog, uit onderzoek van de stichting blijkt dat dit geldt voor twee op de vijf Nederlanders. “Als je het slot of cilinder de afgelopen vijf jaar niet hebt vervangen, dan is er een grote kans dat een inbreker binnen drie minuten bij je binnen staat”, aldus Staal.

Keurmerken

Om mensen op weg te helpen de juiste beveiligingsproducten te kopen, zijn er twee keurmerken: het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) en de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Voor een huis met goede beveiliging dat voorzien is van een Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt de kans op een woninginbraak kleiner. De Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken geeft aan dat de kans op een inbraak met maar liefst 70-90% wordt verlaagd. Slechts 9% van alle woningen in Nederland heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de keurmerken of het beveiligen van uw woning? Kijk dan op de website van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken www.stichtingnipw.nl.

Bronnen:
Verbond van Verzekeraars
Stichting Nationale Inbraak Preventie Weken